Съветниците от ПК Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Варна дадоха

...
Съветниците от ПК Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Варна дадоха
Коментари Харесай

Община Варна с нов заем! Започва изграждането на рибарското пристанище в Аспарухово

Съветниците от ПК „ Финанси и бюджет “ към Общински съвет – Варна дадоха единодушието си за вдишване на дълготраен общински дълг. На днешното съвещание на комисията те утвърдиха предлагането Община Варна да тегли заем на обща стойност 46,7 млн. лв., които ще бъдат вложени в развиване на градската среда и в възобновяване на спортната, културната и обществената инфраструктура.

Предстои да бъде даден старт на плана за създаване на рибарско пристанище „ Карантината “ в регион „ Аспарухово “. Близо 8 млн. лв. без Данък добавена стойност ще бъдат безплатна помощ по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година, а със средства от заема ще се финансира присъединяване на Община Варна в огромния план в размер на 5,7 млн. лв..

През 2019 година, когато Варна ще е европейски град на спорта, ще бъдат вдигнати три нови спортни комплекса в кв. „ Владислав Варненчик “, кв. „ Виница “ и на ул. „ Студентска “ и ще бъдат построени спортни и детски площадки навън. Със средства от заема са предвидени  поетапни поправки на по-малки улички в целия град. Нов образ следва също да придобият зоопаркът и филиалът на театъра, както и читалище „ П. Р. Славейков “.

Община Варна е в доста положително финансово положение и съгласно оценките на кредитни институции е способна да поема краткосрочни и дълготрайни задължения. Това сподели пред съветниците Стефка Господинова, шеф на Дирекция „ Бюджет и финанси “ в Община Варна. По думите й за 5 години общинският бюджет на Варна бележи съвсем двойно нарастване, като сериозен растеж има при събраните лични доходи. Стефка Господинова сподели още, че общината няма просрочени отговорности и ще приключи годината с позитивен финансов резултат.

Окончателното решение за поемането на дълготраен дълг ще бъде взето от Общинския съвет на съвещанието, планувано за 19-ти и 20-ти декември.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР